Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът Владимир Путин посети военната болница Вишневски и е

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът Владимир Путин посети военната болница Вишневски и е
Коментари Харесай

Путин: Украйна не е наш враг, врагове са ни западните елити, които искат да унищожат руската държавност

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Президентът Владимир Путин посети военната болница " Вишневски " и е разговаря с военнослужещи, участващи в специфична военна интервенция. Пред военнослужещите той разяснява терористичната офанзива на киевския режим в Белгород. Путин е подчертал, че това е бил целеустремен удар по цивилното население.

" Това, което се случи в този момент в Белгород със сигурност е терористичен акт. Под прикритието на две ракети " Ольха "  нанесоха удар от голям брой ракетни установки тъкмо в центъра на града, където хората се разхождат преди Нова година ", сподели той.

Според него е невероятно тази офанзива да се назова по различен метод с изключение на терористична.

" Трябва ли да реагираме по този метод? Разбира се, можем да ударим площадите в Киев или във всеки различен град. Денис, там се разхождат деца, майки с детски колички. Разбирам те, аз самият шупвам. Искам да те попитам, би трябвало ли да вършим това, да удряме по площадите? ", висшият главнокомандващ се обърна към военнослужещия, който беше повдигнал тематиката.

Последният отговори, че няма поради цивилни жители, а приказва за удари по военни цели.

" И това е, което вършим. Удряме с високоточни оръжия местата, където се вземат решения, местата, където се намират бойци, наемници, други центрове от този тип, преди всичко военни обекти. И те са много чувствителни, тези удари ", сподели Путин.

Той добави, че с сходни набези киевският режим се пробва да сплаши Русия и да сътвори някаква неустановеност измежду руснаците.

" Ние от своя страна сигурно ще засилим ударите, които загатнах. Нито едно сходно закононарушение - а това сигурно е закононарушение против цивилното население - няма да остане ненаказано, 100 %, няма никакво подозрение ", увери Путин.

Един от военнослужещите попита по какъв начин Путин се отнася към западната помощ за Украйна.

" Не става въпрос за това, че те оказват помощ на нашия зложелател, а за това, че те са наш зложелател. ", отговори президентът.

Той акцентира, че самата Украйна не е зложелател за Русия, а врагове са тези, които желаят да унищожат съветската държавност, които желаят да реализират стратегическо проваляне на Русия на бойното поле. Освен това западните елити от години намерено приказват за разделянето на Русия на пет елементи, подсети президентът.

" Ето за какво те от много дълго време се грижат за по този начин наречения киевски режим, точно с цел да се сътвори този спор. За наше страдание, те реализираха това, сътвориха този спор и се пробват да решат задачата си с ръцете на украинците, а точно задачата да се борят с Русия. "

Но обстановката на бойното поле последователно се трансформира и украинската войска се обезкървява, продължи президентът. Той обърна внимание на дефицита на муниции за ВСУ - Украйна изразходва доста повече муниции, в сравнение с Съединени американски щати и съдружниците им могат да произведат.

" И ние се развиваме и ще продължим да надграждаме и то в пъти. Те бяха снабдени с над 400 танка - 450 или колкото там са, а ние ще произведем и ремонтираме 1600 за една година. Това не е държавна загадка, в действителност евентуално ще бъдат повече. И по този начин е на процедура с всеки продукт. Следователно, без значение от това, че от епохи си слагат такава задача - да се оправят с Русия, наподобява ние самите ще се оправим с тях по-бързо " - сподели висшият главнокомандващ.

Според него най-важното е консолидирането на съветското общество, което схваща какъв брой значима е задачата, която въоръжените сили извършват сега. Освен това, добави президентът, реториката на Запада последователно се трансформира и към този момент се приказва за това по какъв начин по-бързо да се постави завършек на спора. Русия също желае да постави завършек на спора, само че единствено при своите условия, заключи Путин.

Запитан по какъв начин прави оценка напредъка на специфичната военна интервенция, Путин съобщи, че съветските въоръжени сили са толкоз способни и толкоз подготвени да употребяват модерни средства за въоръжена битка, колкото нито една войска в света не е подготвена за това.

" Първо, средствата за поразяване, с които разполагаме, са такива, каквито няма нито една друга войска в света. И второ, способността да се употребява всичко, което се създава. Трето, това, което се създава, се приготвя задоволително бързо. "

Той призна, че на войските към момента им липсват модерни оръжия, дронове и средства за угнетяване на вражеските безпилотни летателни апарати, само че се очакват скорошни решения. Според президента успеваемостта на въоръжената битка през днешния ден се дефинира от това какъв брой бързо армията може да се ориентира в това, което е най-важно в даден миг, да реагира на него в индустриално отношение и да го приложи допустимо най-бързо в хода на бойните дейности.

" Тук се справяме все по-добре и евентуално по-добре, в сравнение с където и да било другаде. И това е доста огромно преимущество, което нашите въоръжени сили получават ", добави Путин.

Той подсети, че висшето командване се старае да не дава най-високи оценки, по тази причина оцени напредъка на Стратегическите отбранителни сили като " приемлив ".

Инфо: РИА Новости

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР